Psykisk ohälsa hos barn och unga ökar. Vad beror det på? Och hur kan vi kommunicera för att nå dem och få med dem på tåget? 

Enligt psykologen, psykoterapeuten och författaren Maria Wiwe hänger mycket på tilliten. Närmare bestämt den epistemiska tilliten. Hon menar att för att kunna hjälpa behöver vi skapa förtroende mellan personen som mår dåligt och ”hjälparen”. Det är då epistemisk tillit kommer in och kan bidra med konkreta och kliniskt användbara verktyg.

Möt Maria Wiwe i ett digitalt samtal om epistemisk tillit. 

Nu har du möjlighet att lära dig mer om varför det är så viktigt med tillit och hur du kan bete dig för att de du möter går från att känna misstro till att känna tillit. Maria kommer också att förklara varför det heter just ”epistemisk tillit”.

  • Varför är det så viktigt med tillit?
  • Varför måste den kallas epistemisk tillit?
  • Hur kan du bete dig för att få de du ska stödja att gå från att känna misstro till att känna tillit?

Maria Wiwe är aktuell med sin nya bok Vi måste prata om epistemisk tillit – mentalisering och pålitliga relationer. Alla deltagare på webbinariet får möjlighet att köpa hennes bok till reducerat pris. Rabattkoden lämnas på webbinariet.

Datum: 22 april 2021
Tid: 08:30-09.00

Webbinariet är kostnadsfritt

Anmäl dig via formuläret längre ner på sidan. Dagen innan får du en länk till webbinariet som genomförs i Zoom.

Frågor?
Kontakta Pia Leufstedt:
pia.leufstedt@gothiakompetens.se
072-0503904

Maria Wiwe - författare på Gothia Kompetens | © Maria Wiwe

Maria Wiwe är leg. psykolog, leg. psykoterapeut, handledare, kursledare och föredragshållare. Hon undervisar kontinuerligt på Anna Freud National Centre for Children and Families i London och arbetar som adjunkt på Karlstad universitet.

Maria har skrivit boken Vi måste prata om epistemisk tillit – mentalisering och pålitliga relationer.

Susanne Bardell Carlbring - förläggare och redaktör på Gothia Kompetens | © Gothia Kompetens

Moderator Susanne Bardell-Carlbring arbetar som förläggare och redaktör på Gothia Kompetens. Hon är specialiserad på komptensutvecklingsböcker inom psykologi, psykiatri, socialt arbete samt mödra- och barnhälsovård.