Webbkursen Kost, vikt och tarm – föräldrastöd i praktiken ger dig som arbetar inom barnhälsovården fördjupad kunskap om kost, vikt och tarmbesvär hos barn. Det är en digital kurs som ger dig konkreta verktyg, stöd och vägledning inför dina samtal med föräldrar. Föreläsare är några av Sveriges mest välkända experter inom området; Sara AskSofia Trygg Lycke och Malin Borgström.

Vår webbkurs går på djupet med frågor som rör kost, vikt, tarm och föräldraskap. Du får tillgång till föreläsningar, reflektionsfrågor och underlag som ger dig möjlighet att reflektera, pröva och kanske ompröva olika vägar framåt i din kliniska vardag. Kursen är digital och du kan i din egen takt ta del av materialet när och var det passar dig.

Webbkursen ger dig 

  • Verksamhetsnära kunskap som du kan kunna prova och använda direkt i din kliniska vardag. 
  • Ett komplett utbildningspaket med filmade föreläsningar, instuderingsmaterial och möjlighet till självreflektion. Varje avsnitt avslutas med ett enklare kunskapstest. 
  • Fördjupade kunskaper och färdigheter inom ämnet vilket ger dig tryggare möten med föräldrar.
  • En tydlig struktur hur du på bästa sätt kan stötta föräldrar i frågor som rör kost, vikt och tarm.
  • Vägledning i hur du kan ta upp ämnet med föräldrar för att på så sätt skapa ökad förståelse som kan leda till förändring. 

Kursinnehåll
Kursen är uppdelad i fyra delar, varje del tar upp ett specifikt ämne:

Varje del innehåller:

  • Inspelad föreläsning
  • Reflektionsmaterial
  • Kunskapstest
  • Arbetsmaterial

FAKTA

Pris: 2990 kronor per person för tre månaders tillgång till webbkursen. Anmälan är bindande. Moms tillkommer.

Bokning
Kontakta Jeanette Duvert:
jeanette.duvert@gothiakompetens.se
08-4622670

När du har gjort din bokning får du ett mejl med länk och inloggningsuppgifter till webbkursen.


Kuvert - symbol för Gothia Kompetens nyhetsbrevPrenumerera på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om kompetensutveckling för dig inom barnhälsovården.


Foton av Marcus Gustafsson.

Sara Ask
Sara Ask är barndietist sedan snart 20 år tillbaka. I nio år var hon kliniskt verksam på Astrid Lindgrens barnsjukhus, men därefter har hon ägnat sig på heltid åt att skriva kokböcker och faktaböcker om barn och mat. Hon har också varit tidningen Vi Föräldrars matredaktör och barn-och-mat-expert samt föreläst, både för allmänheten och för personal inom barnhälsovården. Sara har bland annat gett ut böckerna Prata mat med småbarnsföräldrar – en handbok för barnhälsovården och Prata mat med elever – handbok för elevhälsan.

Sofia Trygg Lycke
Sofia Trygg Lycke är barnsjuksköterska och steg 1-utbildad terapeut med barn- och ungdomsinriktning samt compassionfokuserad terapi. Hon är MINT-certifierad MI-tränare, (Motivational Interviewing Network of Trainers) och utbildar sedan drygt tio år barnhälsovården i Motiverande samtal, MI.

Sofia har arbetat på Rikscentrum Barnobesitas och Livsstilsmottagningen på Karolinska Universitetssjukhuset och är författare till den uppskattade boken En viktig bok om övervikt – hos barn och ungdomar.

Malin Borgström 
Malin Borgström är barnsjuksköterska, urotarmterapeut och doktorand som forskar om förstoppning och nattväta. Malin har mångårig erfarenhet av att möta och behandla barn med funktionella besvär från tarm och urinblåsa Hon har bland annat skrivit boken Besvär med tarm och urinblåsa hos barn – behandlingsmetod för barnhälsovården.