Välkommen till digital bokrelease och kostnadsfritt webbinarium

Så kan specialpedagogens kompetens utveckla skolan

Specialpedagoger kan bidra med mycket mer än enbart kompensatoriska åtgärder för enskilda elever. Genom att använda specialpedagogens kompetens i det förebyggande och främjande arbetet kan specialpedagoger spela en viktig roll i skolans utveckling och skapa bättre möjligheter för alla elever att lyckas.

Men hur ska det gå till? 

Den 23 mars bjuder vi in till ett kostnadsfritt webbinarium med specialpedagogerna Anna Bengtsson och Ida Necovski, som skrivit boken Specialpedagog – med kompetens att utveckla skolan

De kallar specialpedagogens kapacitet för processkompetens, en kompetens som handlar om att sätta igång processer och leda lärande som bidrar till skolutvecklingsarbetet på alla nivåer. Under webbinariet berättar de mer om specialpedagogens kompetens och hur den kan användas på bästa sätt.

Webbinariet lär dig mer om

  • Boken Specialpedagogspecialpedagogens kompetenser och hur de bäst kan tas tillvara
  • hur specialpedagogen kan arbeta processinriktat för att utveckla skolans lärmiljöer.

Som deltagare har du chans att vinna ett exemplar av boken Specialpedagog – med kompetens att utveckla skolan.

FAKTA

Datum: 23 mars 2021
Tid: 16.30-17.15

Webbinariet är kostnadsfritt

Anmäl dig via anmalan@gothiakompetens.se senast dagen innan. Ange ditt namn, din befattning, ditt telefonnummer och din arbetsplats. Dagen innan får du en länk till webbinariet som genomförs i Zoom.

När du anmäler dig betyder det att du accepterar vår integritetspolicy.

Talare

Anna Bengtsson, Ida Necovski och Anna Sterlinger AhlringFöreläsare
Anna Bengtsson och Ida Necovski är båda specialpedagoger och lärare. De har under många år arbetat med att utföra, leda och utveckla skolors pedagogiska arbete. 

Anna Bengtsson driver även AnnaBe Utveckling. Hon ger föreläsningar, workshops och processtöd till skolor, kommuner och Göteborgs Universitet med fokus på elevhälsa, det specialpedagogiska uppdraget och på att designa och utveckla skolan som en lärande organisation.

Ida Necovski har bidragit till framgångsrika förändringar inom elevhälsoteam. Ida driver även Specialpedagogisk kompetens och håller workshops, utbildar samt tar fram processtöd för skolor. Hon utbildar på ett flertal universitet och är en uppskattad föreläsare.

Moderator
Anna Sterlinger Ahlring är lärare och driver tillsammans med Philip Hjalmarsson podden Anna och Philips Lärarpodcast som 2017 fick priset Årets insats inom offentlig sektor. Tillsammans med Karin Boberg har hon skrivit böckerna Att äga klassrummet – 10 perspektiv på ledarskap för lärare och Att äga läraryrket – en guide till ditt liv som lärare.