Stärk förskolans arbetslag – sätt pedagogiken i centrum

Två fördjupande webbinarier med John Steinberg för ditt arbetslag

En förskola med hög kvalitet kräver att arbetslag tar ett gemensamt ansvar för det pedagogiska utvecklingsarbetet. Genom en dela-med-sig-kultur i arbetslaget skapas förutsättningar för en ständig kvalitetsutveckling i förskolan. 

Så hur kan vi stärka arbetslaget och skapa engagemang och en trygg dela-kultur?

John Steinberg, fil.dr i pedagogik och uppskattad föreläsare och författare, ger två fördjupande webbinarier om arbetslagets utmaningar och möjligheter som motor i den pedagogiska utvecklingen. Webbinarierna bygger på varandra. Efter varje webbinarium får deltagarna med sig frågeställningar och moment att prova i verksamheten. 

Stärk ditt arbetslag och sätt pedagogiken i centrum.

FAKTA

 • Webbinarie 1Sätt pedagogiken i centrum: 7 september kl.15.30-17.00.
 • Webbinarie 2Coacha varandra till framgång: 5 oktober kl.15.30-17.00.

Pris: 1190 kr per person exkl. moms.

Det går inte längre att anmäla sig.

Webbinarierna hålls i verktyget Zoom. Länkarna till respektive tillfälle skickas ut via mejl.

Frågor? Kontakta Sofia Palm Olofsson på 08-4622670 / 
anmalan@gothiakompetens.se

 • Webbinarie 1 – Sätt pedagogiken i centrum

  Webbinariet beskriver en modell för att skapa en ”dela-med-sig”- kultur inom arbetslaget där fokus ligger på att utveckla på undervisnings-och aktivitetskvaliteten.  Här får du ta del av en praktisk modell du kan lära ifrån och ta med dig till ditt arbetslag. Vi går även igenom hur det går att avgöra om en kompetensutvecklingsinsats eller en satsning på undervisnings- och aktivitetskvalitet ger önskat resultat. 

  Modellen heter ”Intressant”. Efter webbinariet provar du modellen i din verksamhet och under webbinarie 2 görs en uppföljning av modellen.

  7 september kl.15.30-17.00

 • Webbinarie 2 – Coacha varandra till framgång

  Här fokuserar vi på konsten att ställa klargörande frågor och att gå från abstrakta resonemang till konkreta handlingar. John Steinberg går igenom en modell för ”co-coaching” som du får prova på. Som medarbetare i en lärande organisation är förmågan att klargöra, tydliggöra och följa upp av avgörande betydelse. John Steinberg visar hur ni kan testa co-coaching-modellen i praktiken och hur det går till. 

  5 oktober kl.15.30-17.00

Boken Stärk arbetslaget av John SteinbergJohn Steinberg är fil.dr i pedagog, f d universitetslektor och rektor (skolan, träningssärskola, fritidshem och förskola). John är författare till 55 böcker.

En förskola med hög kvalitet kräver att arbetslag tar gemensamt ansvar för det pedagogiska utvecklingsarbetet. För att göra det behövs samtal och diskussioner om pedagogik, samarbete och utveckling. Verktygen för detta finns i boken Stärk arbetslaget – en guide till kvalitet och samarbete i förskolan.

Tillval – Gruppsamtal för ditt arbetslag

Vill du lära dig mer om hur ni kan arbeta i ert arbetslag? Du kan boka ett gruppsamtal specifikt för ert arbetslag eller ledningsgrupp med John, 45–60 minuter. 

 • Vart är vi på väg? 
 • Är vi på väg mot samma håll? 
 • Vad står vi för egentligen? 
 • Binjamin Bektasevic - Gothia KompetensVilka är våra styrkor? 
 • Hur förstärker vi en ”en-för alla - alla för en”-kultur?

Kontakta gärna Binjamin Bektasevic:
binjamin.bektasevic@gothiakompetens.se
070-193 75 16

Avbokningsvillkor
Betalning sker mot faktura efter avslutad kurs. Kostnadsfri avbokning fram till 14 dagar innan kursstart. Därefter fullt pris. Anmälan är bindande men ej personlig. Gothia Kompetens förbehåller sig rätten att ställa in kursen vid för få anmälningar, dock senast 14 dagar innan kursstart.