FÖRSKOLEDAGARNA 2023
Ledarskap - Kvalitet - Likvärdighet
Årets kompetensutvecklingsdagar för Sveriges rektorer och förskollärare
Den här konferensen genomfördes senast i mars 2023. Läs gärna mer om programmet 2023 nedan, och välkommen åter 2024! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad.
Förskolan är en central kugge som får vårt samhälle att fungera. Men den är också en plats där barn får vara, utvecklas och trivas. Så hur kan vi skapa goda förutsättningar för alla barns lärande och välbefinnande? Ett sätt är att stötta rektorer och förskollärare i sitt pedagogiska ledarskap.
2023 års konferens bjöd på inspiration och kompetensutveckling genom föreläsningar som bottnade i vetenskaplig grund och/eller beprövad erfarenhet. Vi fick nya perspektiv och konkret kunskap att bygga vidare på. Under dagarna träffade vi bland andra forskare, förskoleprofiler och engagerade förskollärare och rektorer som delade med sig av sina erfarenheter.
Förskoledagarna är konferensen som ger dig som rektor och förskollärare ny kraft att arbeta för att ge alla barn förutsättningar att vara just den individ de vill vara nu och i framtiden.
Förskoledagarna genomsyras av tre ledord: ledarskap, kvalitet och likvärdighet – nyckelområden i utvecklingen av svensk förskola.
Förskoledagarna är till två innehållsrika dagar där du får möjlighet att nätverka med kollegor från hela Sverige.
Malin Ring
Affärsområdeschef Förskola och chefredaktör Förskoletidningen, Gothia Kompetens.
Oerhört intressanta föreläsare! En bra blandning av innehållet på föreläsningarna, men ändå en röd tråd.
Fler röster från tidigare deltagare
»Bra föreläsningar med viktigt innehåll.«
»Många bra input för vardagsproblematik.«
»Bra innehåll i föreläsningarna och bra föreläsare. God struktur på dagen.«
»Innehållet var överlag bra och intressant. Allt var givande.«
#Förskoledagarna
Mer från Gothia Kompetens Förskola finns på:
Facebook • Instagram • LinkedIn
FAKTA
Förskoledagarna genomfördes senast i mars 2023. Välkommen åter 2023! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad.
KONTAKTUPPGIFTER
Anmälan
Kontakta kundservice:
anmalan@gothiakompetens.se
08-4622670
Praktiska frågor om konferensen
Kontakta Jeanette Duvert:
jeanette.duvert@gothiakompetens.se
08-4622670
Vill du ställa ut på Förskoledagarna 2024?
Välkommen att kontakta Karin:
karin.westlund@gothiakompetens.se
070-8127072
program torsdag 23 mars
Läs mer om 2023 års program nedan, och välkommen åter 2024.
Gemensam förmiddag dag 1
REKTOR: Föreläsningar dag 1
FÖRSKOLLÄRARE: Föreläsningar dag 1
Gemensam eftermiddag dag 1
PROGRAM FREDAG 24 MARS
Läs mer om 2023 års program nedan, och välkommen åter 2024.
REKTOR: Föreläsningar dag 2
FÖRSKOLLÄRARE: Föreläsningar dag 2
Gemensam eftermiddag dag 2
Talare på förskoledagarna 2023
Talare på konferensen i mars 2023. Välkommen åter 2024.

Christian Eidevald är leg. förskollärare och fil.dr i pedagogik. Han har tidigare arbetat som programansvarig på förskollärarutbildningen vid Stockholms universitet och som utvecklingschef och är nu docent i förskoledidaktik vid Göteborgs universitet samt forskningsansvarig för Göteborgs stads omkring 400 förskolor.
Foto av Johanna Norin.
Leg. förskollärare och fil.dr i pedagogik Christian Eidevald

Kalle Norwald är auktoriserad socionom och sexologisk rådgivare med grundläggande utbildning i psykoterapi. Idag arbetar han som terapeut inom psykoterapi med sexologiskt fokus samt med utbildning för skolelever och yrkesgrupper som möter sexualitet i sin yrkesutövning, däribland lärare och pedagoger. Han är även känd från ett relationsprogram på SVT.
Foto av Oskar Omne.
Auktoriserad socionom och sexologisk rådgivare Kalle Norwald

Petter Iwarsson är legitimerad psykoterapeut och socialpedagog med vidareutbildning inom handledning och familjebehandling. Efter många år som sakkunnig på Bris arbetar Petter nu med psykoterapi, handledning, föreläsning och utbildning i egen regi samt som skolkurator. Petter är en uppskattad föreläsare och författare till flera böcker om samtal med barn och unga.
Legitimerad psykoterapeut och socialpedagog Petter Iwarsson

Anna Lund är rektor, leg. förskollärare och utbildad pedagogista med lång erfarenhet av att leda utvecklingsarbete på förskolor med goda resultat. Anna nominerades till Årets Hjälte 2020 och Årets rektor 2021. Är författare till boken Reflektion som motor i förskolans arbete (Natur & Kultur 2022).
Rektor, leg. förskollärare och utbildad pedagogista Anna Lund

Mona Riabacke är doktor i beslutsfattande och driver sedan drygt tio år tillbaka Riabacke & Co som hjälper företag och organisationer att förbättra sitt ledarskap (där beslutsfattande är en stor och viktig del). Hon har också skrivit boken Beslutspyramiden – Stegen till klokare beslut tillsammans med Ari Riabacke (Fresh Eye 2013) och driver den populära näringslivspodden Beslutspodden.
Doktor i beslutsfattande Mona Riabacke

Christel Silwer och Anneli Andersson är leg. förskollärare och enhetsutvecklare i Elisefreds förskola i Skurup. Anneli har arbetat som förskollärare sedan 1997, Christel sedan 2004.
Leg. förskollärare och enhetsutvecklare Christel Silwer och Anneli Andersson

Lena Edlund är pedagogisk utvecklare. Hon har arbetat som förskollärare, pedagogisk handledare, fortbildare och förskolechef. Lena har skrivit flertalet böcker.
Foto av Marcus Gustafsson.
Pedagogisk utvecklare Lena Edlund

Leif Denti är doktor i innovationspsykologi vid Göteborgs universitet. Han har ägnat sin forskning åt att undersöka ledarskapets roll för att öka kreativitet och innovationer, två nyckelkompetenser i framtidens innovationssamhälle. Leif är också tillsammans med Mariah ben Salem Dynehäll författare till boken Tookig – att leda i osäkerhet (Liber 2020).
Foto av Hampus Apelqvist.
Doktor i innovationspsykologi Leif Denti

Mikael Jensen är universitetslektor vid Högskolan i Borås och Göteborgs universitet. Mikael har bl.a. forskat om ledarskapskompetens och ledarskapskommunikation samt kunskapsdelning i mindre organisationer. Är författare till flera böcker, bland andra Ledarskap mitt i verksamheten: att leda kollegor i förskola, skola och fritidshem (Gleerups).
Universitetslektor Mikael Jensen

Charlotte RåwallLeg. psykolog och organisationskonsult som arbetar med utveckling av chefer, medarbetare, ledningsgrupper och medarbetargrupper. Hon är också leg. sjuksköterska och har många års erfarenhet av att arbeta med välfärdssektorn.
Foto av Ola Kjelbye.
Leg. psykolog och organisationskonsult Charlotte Råwall

John Steinberg är fil.dr i pedagogik, föreläsare och författare till femtiofem böcker om lärande, ledarskap, skolutveckling, kommunikation och värderingar som Lärarens kroppsspråk, Aktiva värderingar och Ledarskap i klassrummet. Han har tidigare arbetat som universitetslektor och rektor.
Fil.dr i pedagogik, föreläsare och författare John Steinberg

Charlotte GeijerLeg. förskollärare och verksamhetsutvecklare i Göteborg Stad. Charlotte är med och driver ett utvecklingsarbete i sina förskolor med fokus på att bygga upp en ökad förståelse för uppdraget och skapa en tydlig organisation som fångar hela uppdraget.
Leg. förskollärare och verksamhetsutvecklare Charlotte Geijer

Maria Refors Legge är jurist och doktor i offentlig rätt med inriktning mot utbildningsrätt. Hon har lång erfarenhet av att undervisa på lärarutbildningen och rektorsprogrammet vid Stockholms samt Uppsala universitet och är en del av Stockholms universitets barnrättscentrum. Hon har skrivit boken Juridik i förskolan – en handbok för pedagoger.
Foto av Knut Capra Pedersen.
Jurist och doktor i offentlig rätt Maria Refors Legge

Lena Skogholm är beteendevetare och pedagog, och har gedigen erfarenhet av hur vi kan ha nytta av hjärnforskning i vardagen oss människor emellan. Som inspirationsföreläsare är hon flitigt anlitad och har mött tiotusentals människor. Hon tilldelades Stora Talarpriset 2021. Hon är också författare till den populära boken Bemötandekoden – konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets)liv (Talkmap Förlag 2017).
Beteendevetare, pedagog, författare och föreläsare Lena Skogholm

Katinka Vikingsen är förskollärare och pedagogista med lång erfarenhet av förskoleutveckling. Hon arbetar numera som adjunkt på Uppsala universitet.
Katinka är moderator för förskollärarspåret på årets konferens.
Foto av Magnus Liam Karlsson.
Förskollärare, pedagogista och universitetsadjunkt Katinka Vikingsen

Malin Ring är områdeschef för förskola och chefredaktör för Förskoletidningen. Tidigare arbetade hon som rektor och är utbildad leg. förskolelärare.
Malin är moderator på årets konferens.
Områdeschef och chefredaktör Malin Ring
Betalningsvillkor
Betalning sker mot faktura efter konferensen. Kostnadsfri avbokning fram till 30 dagar innan konferensen. Därefter fullt pris. Anmälan är bindande men ej personlig. Gothia Kompetens förbehåller sig rätten att ställa in evenemanget vid för få anmälningar, dock senast 30 dagar innan.