Förskoledagarna 2021 - Konferens
Livesänd webbkonferens med temat En likvärdig förskola
Kompetensutveckling för Sveriges rektorer och förskollärare
Förskoledagarna genomfördes senast i februari 2021 som en livesänd webbkonferens. Läs gärna mer om programmet 2021 nedan, och välkommen åter 2022! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad.
Likvärdig förskola kräver att rektor och förskollärare leder arbetet tillsammans för att säkerställa att utbildningen ger varje barn det hen har rätt till. Under 2021 års konferens borrade vi djupare i aktuella utmaningar och vad förskolan kan göra för att ge så goda förutsättningar som möjligt, för alla barn.
Vi fick nya perspektiv och konkret kunskap att bygga vidare på. Under dagen träffade vi bland andra forskare, förskoleprofiler och engagerade förskollärare och rektorer som delade med sig av sina erfarenheter.
Vi fick även tillgång till extramaterial i form av föreläsningar och reflektionsfrågor att jobba vidare med.
Årets Förskolekraft
Vi vill lyfta de goda krafter som finns i förskolans värld och utsåg därför Årets Förskolekraft med prisutdelning på Förskoledagarna 2021.
Läs mer om Årets Förskolekraft här.
#Förskoledagarna
Gothia Kompetens Förskola på Facebook
Förskoletidningen på Instagram
FAKTA
Förskoledagarna genomfördes senast i februari 2021. Välkommen åter 2022!
Frågor?
Kontakta Barbro:
anmalan@gothiakompetens.se
08-4622670
Vill du ställa ut på Förskoledagarna? Välkommen att kontakta Karin:
karin.westlund@gothiakompetens.se
070-8127072
program på förskoledagarna 2021
Läs mer om 2021 års program nedan, och välkommen åter 2022.
extramaterial
Två föreläsningar att ta med hem
Du får två extraföreläsningar som du tar del av när det passar dig. Föreläsningarna skickas ut till deltagarna efter konferensen och är tillgängliga i tre veckor. Till föreläsningarna får ni även reflektionsfrågor för kollegiala samtal och individuella reflektioner.
talare på förskoledagarna 2021
Talare på konferensen 11 februari 2021. Välkommen åter 2022.

Malin Ring är affärsområdeschef, förläggare och chefredaktör för Förskoletidningen på Gothia Kompetens. Malin är leg. förskollärare med mångårig erfarenhet av arbete som förskolechef.
Affärsområdeschef, förläggare och chefredaktör Malin Ring

Anna Tornberg arbetar sedan 2003 som utredare med fokus på förskolefrågor och utbildningspolitiska frågor, nu på SKR och tidigare på Lärarförbundet. Hon har även bakgrund som leg. förskollärare.
Utredare med fokus på förskolefrågor Anna Tornberg

Sven Persson är professor i pedagogik vid institutionen Skolutveckling och ledarskap (SOL) vid Malmö universitet. Hans främsta forskningsintresse rör förskola och förskoleklass och de yngre barnens lärande och utbildning.
Professor i pedagogik Sven Persson

John Steinberg är fil.dr i pedagogik och har arbetat som universitetslektor och rektor i förskolan, särskolan och grundskolan. Han är författare till ett 50-tal böcker om lärande, ledarskap, värderingar och kommunikation och är djupt engagerad i frågor och metoder för att främja pedagogisk kvalitet.
Fil.dr i pedagogik John Steinberg

Majja Neverland är utvecklingsledare, Västerås stad. Hon har arbetat med utvecklingsfrågor inom förskola sedan slutet av 1990-talet i flera små kommuner innan hon kom till Västerås 2009.
Utvecklingsledare Majja Neverland

Ingela Sahlin Rektor för två förskolor i Västerås stad. Ingela har arbetat inom förskolans värld i hela sitt yrkesliv både som förskollärare och chef inom kommunal och privat verksamhet.
Rektor Ingela Sahlin

Lisa Welén är förskollärare på Slottsträdgårdens förskola i Västerås stad.
Förskollärare Lisa Welén

Anna Sjölund är beteendevetare, handledare och grundutbildad psykoterapeut i KBT med fördjupning i neuropsykiatri. Hon har arbetat med barn, unga och vuxna med ojämna förmågor i 30 år. Tillsammans med Lena W Henrikson har Anna skrivit boken "Förskolekompassen".
Beteendevetare, handledare och grundutbildad psykoterapeut i KBT Anna Sjölund

Karin Alnervik är lektor i pedagogik vid institutionen för Humaniora, utbildning och Samhällsvetenskap, Örebro universitet. Ett av hennes forskningsintressen rör rektorn som pedagogisk ledare och att driva pedagogisk utveckling tillsammans med kollegor.
Lektor i pedagogik Karin Alnervik

Hampus Nessvold har beskrivits som en multitalang och upplevs orädd med ett unikt sätt att blanda allvar med gränslös humor. 2017 släppte han boken "Ta det som en man" (Bonnier Carlsen) tillsammans med sitt debutalbum "Be a Man". I februari 2019 debuterade han med scenföreställningen "Ta det som en man" och är just nu aktuell med sin nya bok "Säg att du älskar mig".
Foto av Morgan Norman.
Inspiratör, författare, radioprofil, skådespelare och artist Hampus Nessvold

Jakob Carlander är leg. psykoterapeut som arbetar vid egen mottagning. Jakob har skrivit ett flertal böcker om bemötande, till exempel "Möta människor med rättshaveristiskt beteende" tillsammans med Andreas Wedeen och "Utmanande samtal".
Leg. psykoterapeut Jakob Carlander

Micke Hermansson är lärare, läromedelsförfattare, föreläsare och inspiratör, utsedd till ”Årets lärare” av Handelskammaren 2015. I TEDx Ideas from Europe utsågs Micke Hermansson till vinnare i den svenska deltävlingen och deltog under 2016 i EU-finalerna.
Foto av Anders Andersson.
Lärare, läromedelsförfattare, föreläsare och inspiratör Micke Hermansson
DIGITALA UTSTÄLLARE PÅ förskoledagarna 2021
Här kan du läsa om våra digitala utställare. Besök gärna deras webbplatser för att läsa mer.
Tillsammans lyfter vi förskolan
Hos Natur & Kultur hittar du kompetensutvecklande litteratur och kvalitetssäkrade material för dig som arbetar i förskolan.
Betalningsvillkor
Betalning sker mot faktura efter konferensen. Kostnadsfri avbokning fram till 30 dagar innan konferensen. Därefter fullt pris. Anmälan är bindande men ej personlig. Gothia Kompetens förbehåller sig rätten att ställa in evenemanget vid för få anmälningar, dock senast 30 dagar innan.