Bok/Broschyr

Barnskötare

Att främja utveckling och lärande

Barnskötare
Provläs

Sagt om

Jag tänker att den här boken kan läsas med behållning såväl av erfarna barnskötare som nyutbildade och den skulle verkligen kunna användas i undervisningen på Barn- och fritidsprogrammet för att förklara barnskötarens roll på ett konkret sätt. Men den kan också läsas av förskollärare, rektorer och politiker för att förstå hur viktiga vi barnskötare är för att förskolan ska kunna främja barns utveckling och lärande.

Barnskötare Urban Arvidsson, pedagog Örebro

Barnskötarens roll i förskolan är betydelsefull vilket tydligt framkommer när Maria och Ramona kopplar uppdraget till förskolans läroplan. Hos oss på MoA lärcentrum kommer bokens innehåll få stort värde och påverkan då vi undervisar barnskötare inom vuxenutbildningen. Ett stort plus är att innehållet också är kopplat till förskolans uppdaterade läroplan.

Cecilia Nilsson, Verksamhetschef/Rektor, MoA lärcentrum i Linköping

Boken förklarar på ett tydligt och konkret sätt uppdraget som barnskötare i förskolan. Den är skriven ur barnskötarens perspektiv och utstrålar kompetens, professionalism och yrkesstolthet. […] ”Barnskötaren” är en bok som jag varmt vill rekommendera för ALLA som arbetar i förskolan.

Victoria Malmgren, förskollärare

Författare

Vi rekommenderar även

Prenumerera på vårt nyhetsbrev