
Agnes Mellstrand
Författaren Agnes Mellstrand
Agnes Mellstrand är legitimerad psykolog, handledare och föreläsare. Hon jobbar med KBT-terapi med ungdomar och vuxna och handleder bland annat psykologstudenter i stödsamtalsmetodik samt personal i kursen Psykiatri för icke-psykiatriker.
Foto av Marcus Gustafsson.
Mer om och med Agnes Mellstrand
Agnes Mellstrand förklarar psykiatri för icke-psykiatriker på mind.se
"Jag ville skriva en bok där jag delar med mig av förhållningssätt, modeller och humanistiska perspektiv som många kan ha nytta av i sitt bemötande. Jag ville skriva den för att motverka det undvikande som ofta präglas i kontakten med människor som har ett psykiskt lidande eller ett annat sätt att fungera på. Det här är en bok som bjuder in till reflektion och som ger kunskap som tryggar i bemötandet med människor som har det svårt."
Läs intervjun med Agnes Mellstrand på mind.se
"Psykologen: Så bemöter du närstående som mår psykiskt dåligt"
"Många av oss har någon i vår närhet som mår psykiskt dåligt. Men det är inte alltid lätt att veta hur man som närstående ska bemöta en person med psykiskt lidande."
Läs intervjun med Agnes Mellstrand på dn.se/insidan (bakom inloggning)
"8 tips – så hanterar du stress i kristider"
"Legitimerade psykologen Agnes Mellstrand reder ut vad som triggar i kris – och hur man kan få hjälp."
Läs intervjun med Agnes Mellstrand på expressen.se
"Tecknen – då är din partner på väg in i en depression"
"Befarar du att din partner är på väg in i en depression – eller redan är inne i en? Det finns ett antal tecken som är så pass tydliga att de kan ge ett svar.
– Jag tycker att det är viktigt att våga fråga och prata om det, i stället för att undvika samtalsämnet, säger legitimerade psykologen Agnes Mellstrand."
Läs intervjun med Agnes Mellstrand på expressen.se
”Viktigt att veta om psykisk ohälsa”
”Du som arbetar inom socialtjänst, vård och omsorg möter ofta hjälpsökande människor som har det svårt. Agnes Mellstrand, psykolog, vill stärka dig som hjälpare i att skapa goda möten och orka hålla tuffa samtal. Bemötandet är extra viktigt för den som lider av psykisk ohälsa.”
Läs artikeln i Omtanke på e-magin.se