Allt lärande måste beskrivas som en handling för att det ska bli begripligt

Johan Alm höll en uppskattad föreläsning på webbkonferensen Lärkraft 2020 om iakttagbar likvärdighet. Här kan du lyssna till hans föreläsning där han berättar om hur du kan göra lärandet begripligt för eleverna.

”Jag ska försöka förklara det allra viktigaste för att elever ska lyckas lära sig, och vilja lära sig saker, nämligen att vi lärare kan formulera lärandet som iakttagbara handlingar, uttryckta så att eleverna får bilder i huvudet vad de verkligen ska utföra i en uppgift. Jag ska också visa ett antal verktyg som hjälper oss lärare att bli riktig bra på det här.”

För att titta i helskärmsläge, klicka på den lilla symbolen med de fyra pilarna i det nedre högra hörnet av filmspelaren nedan. Om du har problem med uppspelningen nedan kan du istället se filmen på vimeo.com.

Problem att se videon? Skicka ett mejl till joel.ohrn@gothiakompetens.se, så hjälper vi dig.

Mer om och med Johan Alm

Johan Alm är forskarutbildad lärare, föreläsare och författare och har en lång lärarbana bakom sig med bred erfarenhet från olika skolor, stadier och ämnen. Han har metodiskt arbetat fram verktyg som ger direkt effekt på elevers lärande i klassrummet.