Håll utkik efter vår kommande boknyhet MI – motiverande samtal i mödra- och barnhälsovården.

Våren 2024 kommer boken MI – motiverande samtal i mödra- och barnhälsovården som ger dig förståelse för vad MI är, varför det är till nytta att göra på ett visst sätt och hur du kan använda den konkret och praktiskt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du löpande information i din mejlkorg:

Gothia Kompetens nyhetsbrev

Att bli förälder och småbarnsförälder är en omvälvande och känslig period i livet och det är viktigt att mötet med barnhälsovården sker på ett respektfullt och meningsfullt sätt. Motiverande samtal (motivational interviewing, MI) är en effektiv samtalsmetod som stärker dig när du ska etablera dessa nära och förtroendefulla samarbeten med föräldrar.

För att kunna genomföra verksamhetens grundläggande värden, mål och riktlinjer behöver du metoder och tillvägagångssätt som passar in i verksamheten och som grundar sig på forskning, beprövade metoder och erfarenheter. Det gör MI. Och nya boken MI – motiverande samtal i mödra- och barnhälsovården ger dig förståelse för vad MI är, varför det är till nytta att göra på ett visst sätt och hur du kan använda den konkret och praktiskt.

Sofia Trygg Lycke är barnsjuksköterska och steg 1-utbildad terapeut med barn- och ungdomsinriktning samt compassionfokuserad terapi. Hon är MINT-certifierad MI-tränare* och utbildar barnhälsovården i motiverande samtal, MI.

Ann-Sofie Eriksson är auktoriserad socionom och MINT-certifierad MI-tränare*. Hon utbildar bland annat hälso- och sjukvårdspersonal i MI.

*Motivational Interviewing Network of Trainers

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


Var det inte det här du letade efter?
Gå istället till sidan Reproduktiv och sexuell hälsa eller till startsidan.