
Helena Wallberg
Författaren och föreläsaren Helena Wallberg
Helena Wallberg är gymnasielärare i engelska och franska och fil. mag. i specialpedagogik. Hon har skrivit flera böcker om lärande, bland andra Lektionsdesign – en handbok och Lektionsdesign i praktiken – före, under och efter lektionen.
Helena Wallberg är även föreläsare och utbildare i våra processutbildningar, studiedagar och webbinarier om differentierad undervisning och lektionsdesign.
Mer om och med Helena Wallberg
Tips! Kostnadsfritt webbinarium om lektionsdesign
På sidan om prcessutbildningen Lektionsdesign finns det ett webbinarium inspelat som du kan ta del av kostnadsfritt.
Gå till sidan med webbinariet.
Hur skapar man förutsättningar för alla elevers lärande?
Helena Wallberg menar att skolan lägger ett alltför stort fokus på anpassningar för enskilda elever. Genom lektionsdesign och explicit differentierad undervisning flyttas fokus till undervisningen och visar på möjligheter istället för svårigheter.
Läs intervjun med Helena om lektionsdesign i praktiken
Lärarsnack med Helena Wallberg om lektionsdesign
Anna Sterlinger Ahlring träffar Helena Wallberg. Helena tar upp konkreta tips, idéer och aktiviteter för en lektionsdesign som möjliggör en undervisning som möter olikheter samtidigt som den främjar delaktighet.
Titta på Lärarsnack med Helena Wallberg
Helena Wallberg berättar mer om lektionsdesign
Lektionsdesign för differentierad undervisning – fokuserar på möjligheter.
Utveckla lärandet med återkoppling
Lärare bör vara specifika och ställa frågor. Då blir återkoppling ett kraftfullt verktyg för ökat lärande. Här berättar Helena Wallberg mer om hur det går till: läs intervjun med Helena Wallberg.
Kollektiv intelligens för arbetsglädje och motivation
Har du också suttit i möten där några driver på lösningar på svåra problem och där ditt perspektiv inte bjuds in i diskussionen? Det kan betyda att du jobbar i ett lågpresterande team där lösningsfokus premieras framför problemundersökning utifrån flera perspektiv. Det kan innebära att den organisation där du jobbar inte når de bästa resultaten och där arbetsmiljön inte är så bra som den kunde vara. Det kan betyda att du och din organisation behöver utveckla kollektiv intelligens.
Läs artikeln av Helena Wallberg